Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Felvételi előkészítő indul a Felvidéken

Utolsó módosítás: 2018. február 06.

Közzétette: Társadalomtudományi Intézet

Az Eszterházy Károly Egyetem Társadalomtudományi Intézete felsőoktatási előkészítő programot kezdeményez a losonci járásban (Szlovákia), amelyre azokat a középiskolás diákokat várják, akik a magyar felsőoktatásban, ezen belül a régióhoz közel eső Egerben szeretnének továbbtanulni. Január utolsó napjaiban a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék, valamint a Szociálpedagógia Tanszék oktatói több középiskolát is felkerestek.

A Füleki Gimnáziumban Molnár László igazgató Ludányi Ágnest, a Társadalomtudományi Intézet igazgatóját, és Csépányi Zsoltot, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék tanárát fogadta. A losonci Pedagógiai és Szociális Akadémián pedig Bódi Magdolna tanárnő vendége Mizser Attila, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék füleki származású tanszékvezetője, és Sütő Gergő, a szak végzős hallgatója (képünkön) volt.

A kötetlen, jó hangulatú bemutatkozás keretében a diákok mindkét helyszínen tájékoztatást kaptak a szociálpedagógiai és kommunikációs területen való érvényesülés és továbbtanulás lehetőségeiről, az ún. „emelt szintű érettségi" gyakorlati kérdéseiről, az egri Eszterházy Károly Egyetem nyújtotta lehetőségekről. Többek között kiderült az is, hogy Eger nemcsak sokak által kedvelt turisztikai központ, hanem fiatalos, lendületes, programokban gazdag, befogadó és szerethető város, ahol életképes, piacképes szakokon lehet diplomát szerezni – ilyen lehetőségeket nyújt a Társadalomtudományi Intézet is, hiszen mind a kommunikáció- és médiatudomány, mind pedig a szociálpedagógia olyan terület, amelyen folyamatosan szükség van jól képzett, felkészült, a gyakorlati kérdésekben is jártas munkaerőre, a határon innen és túl.

A felsőoktatási előkészítő program központja a tervek szerint a Füleki Gimnázium lehet, lehetne, de az egri vendégek jelezték, hogy Rimaszombat és Tornalja felé is szeretnék kiépíteni a kapcsolatokat.

(Fotó: parameter.sk)


< Vissza