Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Magazin - Esemény

Utolsó módosítás: 2016. november 04.

Farkas Franciska volt a vendége az Egri Roma Szakkollégium által szervezett teltházas közönségtalálkozónak október 25-én. Esemény rovatunkban a palettaonline tudósítását idézzük. Érdemes kattintani!

Farkas Franciska volt a főszereplője az Egri Roma Szakkollégium tagjai által szervezett közönségtalálkozónak kedd délután.


A sokoldalú, hiper szociális érzékenységgel megáldott, önmagát nem feltétlenül színésznek valló Franciska elvarázsolta az érdeklődő közönséget sokoldalúságával, élettapasztalatával és azzal a felfogással, mely az együttélésről, az egymás tiszteletéről és az életcélok mellett való hiteles, lelkes elköteleződésről szólt. A romaságát nyíltan felvállaló Franciska őszintén beszélt filmszerepeiről, a rivalda fénnyel együtt járó kapcsolatainak átrendeződéséről, de a múltjáról is, melyből példát kaphattunk arra, hogyan lehelt megküzdeni nehézségekkel, kirekesztéssel, negatív diszkriminációval, úgy hogy közben a pozitív életszemlélet erősödik az egyénben.


A beszélgetés során megjelent a színésznő, a szociális szakember, a drámapedagógus, a modell, majd végül a slammer is, mely óriási tapsvihart váltott ki a közönség soraiból. Ahogyan ő fogalmazott: „EMBER szeretne maradni" s ezt meg is tudta mutatni az érdeklődőknek, akik között Miskolcról érkezők is voltak, hiszen tapasztalat cserére érkeztek a Görög Katolikus Roma Szakkollégium tagjai.


Az Egri Roma Szakkollégium programjai tovább folytatódnak. Novemberben jótékonysági gyűjtésre hívják az egyetem polgárait, folyamatos a tutor program, és decemberben nagyszabású Roma Cooking Nightra készülhetnek az érdeklődők.

(A cikket - lényegében változatlan formában - a palettaonline.hu-ról vettük át; a fotókat Kakuk Dániel készítette.)


< Vissza