Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Magazin - Esemény

Utolsó módosítás: 2017. február 21.

A "Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból - Tehetségútlevél" címen került sor a térség legjelentősebb tehetséggondozó eseményére, melyen a Tehetségútlevélért vetélkedve mutatták meg középiskolás diákok, hogyan gondolkodnak társadalmi, gazdasági, pedagógiai és a kulturális örökségekhez kapcsolódó kérdésekről. Szubjektívünkben erről számolunk be. Videóval frissítve!

Egyetem lettünk, s ez sok változással jár! Így volt ez 2017 januárjában a Tehetségútlevél programmal is. Ennyi középiskolás és velük együtt érkező szülő, valamint tehetséggondozó pedagógus még soha nem vett részt a négy éves múltra visszatekintő Tehetségútlevél rendezvényen.

Megérte a változás, hiszen ettől az évtől a lelkes kezdeményező szervező csapat ötlete, álma, mára már nem egy kis kezdeményezés, hanem az Egyetem egyik kiemelt, és a térségben is kiemelt jelentőséggel bíró tehetséggondozó eseménye lett.

Már a rengeteg pályamű száma is jelezte, hogy nagy változáson esett át a rendezvény: a bekapcsolódó köznevelési intézmény szám is előre vetítette a kiemelt érdeklődést.

Jó hangulatban, alkotó légkörben dolgozott a zsűri öt előadás, egy film és két poszter szekcióban. Az előadó diákok olykor szakdolgozati, de legalábbis kutatási terv szintű előadásokkal brillíroztak és megmutatták azt, mennyire éretten tudnak gondolkodni, nagyon is komoly társadalmi, pedagógiai kérdésekről.

Az Egyetem karainak, a HÖK és a szervezői csapat összefogásának köszönhetően senki sem távozott este üres kézzel. Több száz könyv, EKE szóróanyagok, könyvutalványok gazdagították a nyeremények sorát, és természetesen minden résztvevő megkapta a megérdemelt Tehetségútlevelét!

A nap végén még arra is volt energiája a felkészítő tanároknak, hogy a Tehetségútlevél program intézményi koordinátorával közösen tervezzék a jövőt. Együttműködési lehetőségekről beszéljenek és elhatározzák magukat az áprilisi találkozás mellett, ahol már a Tehetségfüzetek is átadják. A beszélgetés jól szolgálta a tehetséggondozással kapcsolatos eszmecserét, tapasztalatok megosztását.

(A cikket - lényegében változatlan formában - az uni-eszterhazy.hu-ról vettük át; a fotókat Kakuk Dániel készítette.)

* * *

Jövőre újra lesz Tehetségútlevél program az Eszterházy Károly Egyetemen! Ezt az igényt diákok, tanárok, hallgatók, oktatók és szülők is megerősítették. Addig is ajánljuk mindenki szíves figyelmébe az alábbi videót - Tehetségútlevél, 2017, pillanatképek.


< Vissza