Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Magazin - Esemény

Utolsó módosítás: 2017. június 24.

Egerben nyitotta meg kilencedik egyetemi médiaműhelyét az NMHH, ahol csúcsminőségű, a legkorszerűbb szoftverekkel ellátott számítógépeket használhatnak tudásuk fejlesztésére szeptembertől a diákok és a tanárok. Magazin rovatunkban ennek átadásáról olvashatnak.

Csúcsminőségű, a legkorszerűbb szoftverekkel ellátott számítógépeket használhatnak tudásuk fejlesztésére szeptembertől a diákok és a tanárok az egri Eszterházy Károly Egyetemen (EKE) abban a médiaműhelyben, amelyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke adott át a közelmúltban. Karas Monika, az NMHH elnöke avatóbeszédében azt mondta: "az egyetemek a tudomány elöljárói, a kommunikáció és a médiaszakokon pedig létkérdés az, hogy olyan eszközökkel dolgozhassanak az oktatók és a diákok, amelyek megfelelnek a kor igényeinek". Kulcsfontosságúnak nevezte, hogy olyan tudást szerezhessenek meg a hallgatók, amellyel később alakítói lehetnek a média és a hírközlési iparágnak.

Az EKE épületében felavatott stúdió a kilencedik magyarországi, egyúttal – Piliscsaba, Pécs, Szeged és Debrecen után – a negyedik vidéki egyetemi médiastúdió a sorban. A kreatív informatikai eszközöket biztosító médiaműhelyek révén az NMHH 2012 óta járul hozzá a felsőoktatási intézményekben folyó magas színvonalú oktatáshoz. A 13 millió forint értéket képviselő egri programban a hatóság három MacPro és ugyanennyi iMac 27-inc számítógépet, három Apple Thunderbolt kijelzőt, hat Adobe CS6 Master Collection kreatívszoftver-csomagot üzemelt be, valamint gondoskodott a műhely teljes kialakításáról és bútorzatairól is.

Liptai Kálmán, az Egyetem rektora köszönetét fejezte ki a műhely kialakítását lehetővé tevő médiahatóságnak. Úgy fogalmazott, ez a program is igazolja annak a kedvelt jelmondatának az igazságtartalmát, amely szerint "a dolgok, amik neked valók, vonzódnak hozzád". "Ez a műhely nagyon is az egri egyetemnek való" – tette hozzá.

(Fotók: Szántó György, Komka Péter)


< Vissza