Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Magazin- Esemény

Utolsó módosítás: 2016. november 11.

Barna Béla világutazó, turisztikai szakújságíró, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék egykori tanársegéde tartott élménybeszámolót a közelmúltban a Malajziában, Indonéziában és Szingapúrban eltöltött napjairól. A következőkben ezt idézzük.

A Földrajz és Környezettudományi Intézet, a Magyar Földrajzi Társaság Eger–Bükk-vidéki Osztálya, valamint az Agria Geográfia Alapítvány tudományos és ismeretterjesztő programsorozatának részeként 2016. október 8-án Malajziába, Indonéziába és Szingapúrba kalauzolta az érdeklődőket a Csámborgó (azaz Barna Béla).

Bemutatóját saját készítésű képekkel prezentálta, így a hallgatóság egy virtuális túrán vett részt Szingapúr zsúfolt utcáin és Brunei őserdőiben. Volt kollégánk munkássága során több alkalommal is járt már a környező országokban, s a képek, amelyeket bemutatott nekünk egy sokkal fejlettebb országot ismertettek. A környék sokak számára a Sandokan sorozatból volt ismerős, de a különleges kávéfajtákról mint például a Kopi Luwak vagy a Caffe Molinar sokkal közismertebb.

A vetítés leginkább a természeti értékeket mutatta be és - mondhatni a hagyományokhoz híven - egy közérthetőbb, turisták számára is érdekfeszítő előadási stílust követett. Azoknak pedig, akik a neten is követnék a kalandozásokat, Barna Béla oldalán a csamborgo.hu-n érdemes szétnézniük.

(A cikket - lényegében változatlan formában - a palettaonline.hu-ról vettük át; szerzői Balogh Szabolcs és Apró Anna, a fotókat Bicsák Boglárka készítette.)

 


< Vissza