Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Magazin - Ösztöndíjjal a világban I.

Utolsó módosítás: 2016. november 04.

A Campus Hungary ösztöndíjával az Új-Mexikói Egyetemen (University of New Mexico, Albuquerque) töltötte tanulmányai egy félévét Bakondi Ágnes. Ösztöndíjjal a világban rovatunk első anyagában végzett kommunikáció szakos hallgatónk útjáról és tapasztalatairól írunk.

Bakondi Ágnes, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék diákja 2014 őszén pályázott a Campus Hungary féléves részképzésre szóló pályázatára, amelyet elnyerve lehetősége volt az intézmény egyik partnerintézményében, az Új-Mexikói Egyetemen (Universtiy of New Mexico) tölteni egy szemesztert, ahová mellette egy egri informatika szakos hallgató jutott még ki. Tandíjmentesen.


Ágnes, aki itthon (elektronikus) újságírást tanult, az új-mexikói tanszéken (Department of Communication and Journalism) a szakirányhoz tartozó tárgyakon, mint a Tömegkommunikációs elméletek (Media Theories) és a Nonverbális kommunikáció (Nonverbal Communication), kívül más kurzusokba is belehallgatott. A Magyarországon kevés helyen tanított Bevezetés a nőkkel foglalkozó tanulmányokba (Introduction to Women Studies) című kurzuson a feminizmuson és a női egyenjogúságon kívül szó esett a különféle globális, társadalmi és etnikai problémákról is. Az Amerikai Politika (American Politics) című kurzus az itthoni „Amerikai civilizáció" tárgyhoz hasonlóan az amerikai politikai rendszer sajátosságairól, az ország társadalmi felépítéséről szólt. A szakmai tárgyakon kívül spanyolul is elkezdett tanulni, amely az Egyesült Államok déli részén a mindennapi életben szinte egyenrangú az angollal.


„Életem egyik legmeghatározóbb élménye a kint töltött négy és fél hónap"- fogalmazott hazatérése után Ágnes, aki elmondta: rendkívül sokat tanult a kint töltött idő alatt, mind szakmailag, mind pedig a kultúraközi kommunikáció és az emberi kapcsolatok szintjén. Hozzátette, hogy nagyon segítőkész volt az amerikai egyetem Nemzetközi Irodája is, amely folyamatosan segítette a magyar hallgatókat, sőt, arra biztatta őket, hogy hazaérkezésük után küldjenek minél több egri főiskolást Új-Mexikóba.

(Írásunk a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék egykori saját weboldalán jelent meg.)


< Vissza