Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Szocpedes siker!

Utolsó módosítás: 2020. október 15.

Euroguidance Pályatanácsadói Díj pályázat

A Szociálpedagógia tanszék oktatója, Tajtiné Lesó Györgyi végzős hallgatónkkal, Majoros Kittivel a Euroguidance Pályatanácsadói Díjra benyújtott pályázatukkal második helyezést értek el.

 

Egy pályaorientációs rage game videójátékot fejlesztettek, amely két részből áll: a kezdő szint alsósoknak, a haladó szint pedig felsősöknek szól. A játékban egy Super Mario-szerű figurával kell végigmenni egy akadálypályán, miközben pályaismereti feladatokat kell megoldani és ügyesen, gyorsan navigálni a figurát. A pályázati felhívásra a határidő lejártáig az ország egész területéről a legkülönbözőbb szervezetektől (szakképzési centrumok, pedagógiai szakszolgálatok, iskolák, civil szervezetek, kamarák, felsőoktatási intézmények, magánszemélyek) összesen 33 db pályázat érkezett. Az értékelők nagyon erős mezőnyről, színvonalas munkákról, különféle módszerek magas szintű alkalmazásáról és komplex, innovatív anyagokról, önálló, kreatív ötletekről számoltak be.

 

Az elért második helyezésnek köszönhetően Tajtiné Lesó Györgyi és Majoros Kitti részt vehetnek a Határmenti Szemináriumon (Crossborder Seminar), mely egy nemzetközi (a jelenlegi helyzetre való tekintettel online) konferencia a Euroguidance hálózatban résztvevő országok számára, ahol Majoros Kitti angol nyelven be fogja mutatni a pályaorientációs videójátékot. Továbbá megjelentetik jó gyakorlatként a kiadványaikban és az európai uniós honlapjukon magyar és angol nyelven, illetve az ősszel szervezett hazai szakmai (szintén online) konferenciákon is kérték, hogy mutassák be a fejlesztésüket.

 

Ezúton is gratulálunk kolléganőnknek és hallgatónknak a szép eredményhez!


< Vissza