Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Intézetünk

Utolsó módosítás: 2016. november 03.

Köszöntjük a Társadalomtudományi Intézet honlapján!

Az Eszterházy Károly Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán működő Intézetünk három tanszék oktatási és kutatási tevékenységét fogja össze: a Kommunikáció és Médiatudományi Tanszékét, a Politológia Tanszékét, és a Szociálpedagógia Tanszékét. Utóbbi 2016. július 1-től került szervezetileg ebbe az egységbe, s tekintve, hogy maguk a befogadó tanszékek is az előző évben szerveződtek csak intézetté, elmondhatjuk, hogy rövid múltunk van.


Az Intézethez tartozó szakokról (BA és MA szakok, jelenleg még futó felsőktatási szakképzések) bővebben olvashatnak a képzéseink menüpontban, így ezt most nem részletezzük. Hasonlóan, ha oktatóink szakmai életútjára, vagy az Intézethez tartozó tanszékeken kutatócsoport vagy műhely keretében zajló tudományos tevékenységekre kíváncsi, oldalainkon ezeket az információkat is megtalálja.

A figyelmes olvasónak feltűnhet, hogy nagyon eltérő képzések, tudományterületek és szakmai profilok tartoznak hozzánk. Mégis hamar körvonalazódtak - a rövid ideje tartó együttműködés ellenére - azok a területek és célok, amelyek kutatásban, oktatásban mindannyiunk számára közösek. Még nem teljesen kimunkáltak a terveink, de az látszik, hogy minden intézeti oktató számára adódik olyan lehetőség az együttműködés keretében, amely szélesíti a látókörét, új felületére mutat rá az általa kutatott témának. Beszélgetések során már közös kutatási területeket is definiáltunk.

Egy új szervezeti egység - a kezdeti strukturálódási nehézségek után - mindig pezsdítően hat az oktatói munkára is, és a kutatási kedvre is. Kellő nyitottság mellett azok a szakmai készségek, amelyekkel ki-ki a saját oktatói munkáját végzi, újakkal bővülhet, motiváltabbá válhatunk, egyszóval gazdagító hatású lehet a társulás.

Mindezek felismerésével kezdte meg működését az Intézet, és reményeink szerint az igazi nyertesei ennek az átalakulásnak a hallgatóink lesznek.


< Vissza