Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Programok, események

Utolsó módosítás: 2017. november 22.

A lapon az egyetem illetve az intézeti tanszékek által szervezett, a (leendő) hallgatók és az érdeklődő polgárok előtt egyaránt nyitva álló programok felhívásait találja.

A program részletes adatai (ha vannak, annak helye, időpontja, tartalma, stb.) a program nevére kattintva érhetőek el. Kiemelt esményeinkre (mint például Szocped25 konferencia; Kommunikációs Klub; emelt szintű társadalomismeret érettségi felkészítő) a listán felül a bal oldali menüsorban külön menüpont is mutat.

Érdeklődésüket köszönve szeretettel hívja és várja Önöket a Társadalomtudományi Intézet közössége!

 

PROGRAMOK, ESEMÉNYEK IDŐRENDI SORRENDBEN

 

 

2017. november 24. (péntek), 10.35, Eger

A "Szabó Magda 100 - Kitáruló ajtók" c. konferencia Regénypoétika II. szekciójában hangzik el Mizser Attila (Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék) „A zár meg se moccan / Nyelvi és kommunikációs aktusok, stratégiák Szabó Magda Az ajtó című művében" c. előadása.

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, A-épület 213-as terem (3300, Eger, Eszetreházy tér 1.)

***

2017. november 23. (csütörtök), 17.10, Eger

A "Fordítás arcai 11/Fordítástudományi kutatások az Eszterházy Károly Egyetemen. Fordítástudományi konferencia" programjában előadással szerepel Strickland-Pajtók Ágnes (Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék). Előadásának címe: A posztkoloniális olvasat újraírása Zadie Smith NW című regényének magyar fordításában.

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, B-épület 305-ös terem (3300, Eger, Egészségház u. 4.)

***

2017. november 22. (szerda), 13.00, Eger

„Válogatás a társadalomtudomány területeiről" címmel tartjuk intézetünk tudomány napi rendezvényét, melynek keretében egy kerekasztal-beszélgetésre és négy előadásra kerül sor. Előadóink (az előadások sorrendjében): Széchenyi Ágnes, Pólya Tamás, Dobó Mariann, Sárkány Péter. További információk a Hírek menüpontban.

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, B-épület 305-ös terem (3300, Eger, Egészségház u. 4.)

***

2017. november 16. (csütörtök), 11.50, Eger

Jouteux-Kada Ágnes, az Európai Parlament polgári jogi tanácsadója lesz a Kommunikációs Klub vendége. Előadónk, aki londoni gazdasági újságíróból lett EU-s sajtóreferens, majd tanácsadó (Civil Liberties, Justice and Home Affairs Committee) beszél majd a sajtó és a politika kapcsolatáról, az interkulturális kommunikáció kihívásairól és azoknak is ad bennfentes tippeket, akik az Európai Parlamentnél szeretnének elhelyezkedni.

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, B-épület Kiselőadó (3300, Eger, Egészségház u. 4.)

***

2017. november 6. (hétfő), 13.40, Nyitra

A Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara "Transzkulturalizmus és bilingvizmus" címen szervezett konferenciáján hallható Mizser Attila (tanszékvezető egyetemi adjunktus, Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék) „mintha csak lenyomnám az entert": Kelet-Közép-Európa mint kulturális és kommunikációs játéktér Németh Gábor prózájában c. előadása.

Helyszín: Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem, B-106-os terem (949 74, Nitra, Drazovská 4.)

***

2017. október 26. (csütörtök), 15.00, Eger

Közös úton a tehetségekkel. A Minősített Tehetséggondozó Műhely műhelyfoglalkozása általános és középiskolában tanító pedagógusok számára. A programban előadással szerepel Ludányi Ágnes, a Társadalomtudományi Intézet intézetigazgató főiskolai tanára (Rejtőzködő tehetségek. Ami az osztályzatokon túl van.) és Hadnagy József, a Szociálpedagógia Tanszék tanszékvezető főiskolai docense (Tehetségútlevél. Személyes esély, közösségi élmény, életút-lehetőség.)

Helyszín: Neumann Ifjúsági Vállalkozói Központ és Oktatási Centrum (NIVÁK), I.emeleti előadóterem (3300, Eger, Cifrakapu út 158.)

***

2017. október 26. (csütörtök), 11.00, Eger

Hogyan működik a Reklámgyár? Miként születik meg a reklámüzenet: mi a kreatív? Ki a kreatív? Csépányi Zsolt (Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék) előadása a Neumann Napok keretében a Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumban.

Helyszín: Neumann Ifjúsági Vállalkozói Központ és Oktatási Centrum (NIVÁK), I.emeleti előadóterem (3300, Eger, Cifrakapu út 158.)

***

2017. október 14. (szombat), 19.00, Budapest

A több mint 300 áldozatot követelő, 1910-es ököritói tűzvész igen gazdag sajtóvisszhangját dolgozza fel az a dokumentumdarab, melyet Martin József tanár úr (Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék) Pokoli húsvét Ököritón c. összeállítása alapján visz színre a Spinoza Színház. Az "Ég a város, ég a bál is!!!" c. tűzdráma premierje.

Helyszín: Spinoza Színház (1074, Budapest, Dob utca 15.)

***

2017. október 13. (péntek), 15.15, Debrecen

Mizser Attila (Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék) Az antológiák kritikai és kommunikációs kérdései c. előadása a József Attila Kör és a KULTer.hu által rendezett KULTOK VI. konferencián.

Helyszín: MODEM, Debrecen (4026, Debrecen, Baltazár Dezső tér)

***

2017. október 5. (csütörtök), 14.35, Eger

Média: Áldás vagy átok? Martin József (Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék) nyitott tanórája a Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumban.

Helyszín: Neumann Ifjúsági Vállalkozói Központ és Oktatási Centrum (NIVÁK), I.emeleti előadóterem (3300, Eger, Cifrakapu út 158.)

***

2017. szeptember 29. (péntek), 17.00, Eger

Érdekel a tévézés és hogy hogyan működik egy stúdió? Megismerkednél a televíziózás történetével, netán ki is próbálnád magad a kamerák előtt? Ha igen, erre mind lehetőséged van a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék esti programján. Az érdeklődőket Csépányi Zsolt és Farkas Anett várják a Líceum Televízióba, az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak és oktatóinak szakmai, tudományos, kulturális és sport életét bemutató médiumához. Kerülj Te is "Egyenesen a képernyőre"!

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, A-épület, alagsor (3300, Eger, Eszterházy tér 1.)

***

2017. szeptember 29. (péntek), 16.00, Eger

A játék- és döntéselmélet modelljeivel, továbbá ezek szimulációjával és az ezekhez kapcsolódó kérdésekkel (mint például, milyen dilemmákat használtak nemzetközi konfliktusok megoldásában?) ismerkedhetnek meg mindazok, akik eljönnek a Politológia Tanszék Játsszuk el (..) c. előadására. A program regisztrációköteles, a részvételi szándékot a Kutatók Éjszakája oldalán lehet jelezni. A foglalkozást Dobó Marianna vezeti.

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, B-épület 123-as előadó (3300, Eger, Egészségház u. 4.)

***

2017. szeptember 29. (péntek), 15.00, Eger

Az Eszterházy Károly Egyetem Sporttudományi Intézete a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékkel, illetve az Egri Városi Sportiskola Atlétika Szakosztályának munkatársaival együttműködve ismét megrendezi a III. Tudós Maraton – Petrovai József Emlékfutást. melyen Mizser Attila, Madarász Judit és Strickland-Pajtók Ágnes, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék munkatársai is részt vesznek. Az Egyetem polgárai ezzel az eseménnyel veszik birtokukba a város megújult sportlétesítményének rekortán pályáját.

Helyszín: Szentmarjay Tibor Városi Stadion (3300, Eger, Stadion utca 8.)

***

2017. szeptember 29. (péntek), 10.00, Eger

K-vonal. Uralmi elit és luxus a szocializmusban. Hol lakott és hogyan élt Rákosi Mátyás, Nagy Imre vagy Kádár János? Milyen autókkal jártak a kommunista funkcionáriusok? Ki lőtte a legtöbb fácánt, és ki zsákmányolt közülük elefántot? Többek közt ezekkel a témákkal várja az érdeklődőket Majtényi György kollégánk a Kutatók Éjszakáján. (A program nem regisztrációköteles.)

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, A-épület 316-os előadó (3300, Eger, Eszterházy tér 1.)

***

2017. szeptember 29. (péntek), 08.30, Eger

A Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat részeként hangzik el az az előadás, melyben - más mellett - a migráció okait, az Európai Unió és a NATO reakcióját valamint Magyarország migrációs poltikáját mutatja be Gyarmati István nagykövet, a Politológia Tanszék egyetemi docense. (A program nem regisztrációköteles.)

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, A-épület 125-ös terem (3300, Eger, Eszterházy tér 1.)

***

 2017. szeptember 7. (csütörtök), 11.00, Eger

A Szociálpedagógia Tanszék az "Országos Szocped Képzők Konferenciája" c. esemény házigazdája lesz. Kiemelt témák: Emelt szintű érettségi felvételi követelménye és a jövő; Iskolai szociális segítés és szociálpedagógia; szociálpedagógia a tudományterületek és a szakmai szevezetek metszéspontjában (moderátor: Gortka-Rákó Erzésbet, Sárkány Péter). Emellett bemutatkozik a Szociálpedagógia Folyóirat és szó esik a Szociálpedagógiai Egyesület megalakításáról is.

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, B-épület 305-ös terem (3300, Eger, Egészségház utca 4.)

***

2017. június 2. (péntek), 13.00, Eger

Az Eszterházy Károly Egyetem Filozófia Tanszéke és a Nevelésfilozófiai Kutatócsoport által szervezett Nevelésfilozófiai paradigmák – A filozófia lehetséges szerepei a neveléstudományban c. konferencián a jelzett időpontban előadással szerepel Sárkány Péter, a Szociálpedaogógia Tanszék főiskolai tanára. Előadásának címe: A filozófia és a neveléstudomány viszonya Eugen Fink értelmezésében.

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, B-épület 119-es terem (3300, Eger, Egészségház utca 4.)

***

2017. május 19. (péntek), 12.50, Fülek (Filakovo)

A Füleki Városi Művelődési Központ szervezésében a Szlovák Köztársaság Kormányhivatalának anyagi támogatásával Kreatív írás Műhely indul. A műhelyt vezeti: Mizser Attila, költő, szerkesztő, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék vezetője.

Helyszín: Füleki Gimnázium (986 15 Fiľakovo, Námestie padlých hrdinov 2)

***

2017. május 10. (szerda), 15.30, Budapest

Az ELTE BTK-n működő "Szerdai Szalon" alkotókör vitaindító kerekasztal-beszélgetése a fiatal, mindenekelőtt az egyetemista irodalom helyzetéről, tendenciáiról. A "Fiatal szerzők, egyetemi irodalom" c. beszélgetésen a Társadalomtudományi Intézetet Mizser Attila, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék vezetője, az Irodalmi Szemle főszerkesztője képviseli.

Helyszín: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar, Történeti Intézet Könyvtára (1088, Budapest, Múzeum krt. 6-8)

***

2017. május 10. (szerda), 11.30 óra, Eger

"Az értelmes élet jegyében - Viktor E. Frankl (1905-1997) munkássága" című interaktív konferenciával egybekötött német nyelvű roll-up kiállításának megnyitója. Szervezők: EKE, Szociálpedagóga Tanszék, Egri Roma Szakkollégium, Viktor Frankl Zentrum Wien; Logoterápia Alapítvány

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, A-épület 112-es terem (3300, Eger, Eszterházy tér 1.)

***

2017. április 27. (csütörtök), 16.00, Eger

Buzinkay Géza: A magyar sajtó és újságírás története a kezdetektől a rendszerváltásig című könyvének bemutatója a BSMVK Böngészőjében. A szerzővel (a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék egykori professor emeritusával) Széchenyi Ágnes Pulitzer-emlékdíjas sajtótörténész, az Eszterházy Károly Egyetem főiskolai tanára beszélget. A könyvbemutató moderátora Martin József, újságíró.

Helyszín: Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, (3300, Eger, Kossuth Lajos utca 16.)

***

2017. április 26. (szerda), 12.00, Eger

A Bibó István Politikatudományi műhely házi konferenciája; pályamunkáikat bemutatják: Harnócz Fanni (EU 2020 és Magyarország), Kovács Viktória (A nők jogainak és szerepeinek összehasonlítása Magyarországon és Törökországban) és Molnár István (Menekültválság és döntéshozatal)

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, B-épület, 205-ös terem (3300, Eger, Egészségház utca 4.)

***

2017. március 28. (kedd), 11.50, Eger

A tényfeltáró újságírás erköcsi problémái címmel tart előadást Brückner Gergely, Pulitzer-emlékdíjas (2017) újságíró, az Index munkatársa, a Figyelő c. hetilap korábbi főmunkatársa.

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, B-épület Kiselőadó (3300, Eger, Egészségház utca 4.)

***

2017. március 20. (hétfő), 12.00, Eger

Napjainkban igen sokszor hallani a civilségről, a nonprofit szektor vállalt feladatairól, a civil szervezetek közéletben-politikában történő részvételről, ugyanakkor jóval kevesebbet szokás beszélni arról, hogy mik az ezekhez tartozó szerepek, hogyan működik maga a  szervezet és milyen a kommunikáció gyakorlata a mindennapokban? Más mellett ezekről a kérdésekről esik szó a "Civil (m)érték" című beszélgetésen, melyen Szabó Gabriella, a Kárpátok Alapítvány-Magyarország program asszisztense a vendégünk.

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, B-épület 404-es terem (3300, Eger, Egészségház utca 4.)

***

2017. március 2. (csütörtök), 16.00, Eger

Tatár Imre: Napló '56/Újságok, utcák, emberek című könyvének bemutatójára kerül sor a Bródy Sándor Könyvtár Böngészőjében. A beszélgetés moderátora Martin József, újságíró, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék professor emeritusa.

Helyszín: Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, (3300, Eger, Kossuth Lajos utca 16.)

***

2017. február 20. (hétfő), 11.40, Miskolc

A CSR intézményrendszere és a vállalati kapcsolatok. Csépányi Zsolt (Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék) előadása a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakgimnáziumban.

Helyszín: Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakgimnázium, (3529, Miskolc, Jászi Oszkár út 1.)

***

2017. február 15. (szerda), 17.00, Budapest

Az őszön jelent meg Buzinkay Gézának, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék professor emeritusának „A magyar sajtó és újságírás története a kezdetektől a rendszerváltásig" címet viselő kötete.   Az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének szervezésében kerül sor a könyv budapesti bemutatójára és az ehhez kapcsolódó kerekasztalbeszélgetésre. Ez utóbbi meghívottjai György Péter, Gyáni Gábor, Sipos Balázs, Széchenyi Ágnes (EKE, Társadalomtudományi Intézet, Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék) és a szerző.

Helyszín: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar, (1088, Budapest, Múzeum körút 6-8, fsz.34.)

***

2017. január 18. (szerda), 14.00, Eger

A "Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból - Teheteségútlevél" címmel idén harmadjára, immár intézményi rendezvényként kerül sor a térség egyik legjelentősebb tehetséggondozó eseményére, melyen a Tehetségútlevélért vetélkedve öt előadás szekcióban, egy filmes szekcióban és két poszter szekcióban mutatják be  középiskolás diákok, hogyan gondolkodnak társadalmi, gazdasági, pedagógiai és a kulturális örökségekhez kapcsolódó kérdésekről. Az esemény házigazdája Hadnagy József, a Tehetségútlevél Program intézményi koordinátora, a Szociálpedagógia Tanszék tanszékvezető főiskolai docense.

Helyszín: Egri Térségi Integrált Szakképző Központ (TISZK) alagsori termei, (3300, Eger, Bartók tér 4.)

***

2016. december 6. (kedd), Eger

Nyílt napot tart az Eszterházy Károly Egyetem, ahol az alábbi időpontokban a Társadalomtudományi Intézet tanszékei és az általuk gondozott képzések is bemutatkoznak:
• nemzetközi tanulmányok (MA és BA) szakok: 10:15, 212-es terem
• szociálpedagógia (BA) szak: 11:45 óra, 308-as terem
• kommunikáció- és médiatudomány (BA) szak: 12:30 óra, 111-es terem

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, A-épület (3300, Eger, Eszterházy tér 1.)

***

2016. november 30. (szerda), 14.00, Eger

A Tudományos Diákköri Konferencia intézményi fordulója a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéken; pályámunkák: "Filmes feliratok kultúraközi perspektívában" (Dávid Dorottya) illetve "A miskolci dr. Ámbédkar Gimnázium fejlesztési-nevelési vállalkozása" (Biró Attila, Bollók Ágnes, Dávid Dorottya, Grósz Petra, Hulicskó Máté, Kollár Dorottya, Tomori Dorottya - kutatási projekt)

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, B-épület, 206-os terem (3300, Eger, Egészségház utca 4.)

***

2016. november 30. (szerda), 13.00, Eger

A Szociálpedagógia Tanszék TDK-2 felolvasó ülése; pályázók: Bognár Mária, Demény Dorina, Horváth Evelin, Vincze Martina (Eszterházy Károly Egyetem), Fodor Rita (Babes-Bolyai Tudományegyetem), Mészáros Orsolya (Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem)

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, Érsekkerti épület, 2. sz. előadóterem (3300, Eger, Klapka utca 12.)

***

2016. november 30. (szerda), 13.00, Eger

A Szociálpedagógia Tanszék TDK-1 felolvasó ülése; pályázók: Papp Vanda, Stefán Bettina, Tomek Rita (Eszterházy Károly Egyetem), Gáspár Zoltán (Babes-Bolyai Tudományegyetem)

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, Érsekkerti épület, 1. sz. előadóterem (3300, Eger, Klapka utca 12.)

***

2016. november 28. (hétfő), 11.00, Eger

A Politológia Tanszék házi TDK versenye; Boros Enikő (A 2016-os oroszországi parlementi váalsztások. Választási körkép Jekatyerinburgban) és Gergely Dorothy Loretta (Amerika jövője Donald Trump kezében) pályamunkáinak bemutatása

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, B-épület (3300, Eger, Egészségház utca 4.)

***

2016. november 23. (szerda), 14.35, Eger

Csépányi Zsolt, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék tanársegéde "A reklám, és minden ami mögötte van" címmel tart előadást a Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumban.

Helyszín: Neumann Ifjúsági Vállalkozói Központ és Oktatási Centrum (NIVÁK), I.emeleti előadóterem (3300, Eger, Cifrakapu út 158.)

***

2016. november 15. (kedd), 14.35, Eger

Média: Áldás vagy átok? Martin József (Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék) nyitott tanórája a Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumban.

Helyszín: Neumann Ifjúsági Vállalkozói Központ és Oktatási Centrum (NIVÁK), I.emeleti előadóterem (3300, Eger, Cifrakapu út 158.)

***

2016. november 7. (hétfő), 18.00, Budapest

Martin József, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék professor emeritusa az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem "A Népszabadság megszüntetése: politikai beavatkozás vagy gazdasági döntés?" c. pódiumvitáján vesz részt.

Helyszín: Andrássy Egyetem, Tükörterem (1088, Budapest, Pollack Mihály tér 3.)

A rendezvény német nyelven zajlik, magyar szinkrontolmácsolással.

***

2016. november 4. (péntek), 14.20, Eger

Az Eszterházy Károly Egyetem Filozófia Tanszéke, a Német-Magyar Filozófiai Társaság és a Miskolci Akadémiai Bizottság Társadalomelméleti Szakbizottsága által rendezett "Bildung und Universität - Karl Jaspers Universitätsschriften" c. konferencián a jelzett időpontban előadással szerepel, továbbá a konferencia második napjának programjában levezető elnökként közreműködik Sárkány Péter, a Szociálpedaogógia Tanszék főiskolai tanára. Előadásának címe: Existenzerhellung als Denkmittel in der Erziehung durch Philosophie.

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, B-épület 119-es terem (3300, Eger, Egészségház utca 4.)

***

2016. október 21. (péntek), 10.00, Eger

A Szociálpedagógia Tanszék szervezésében kerül sor a "Szociálpedagógus a köznevelés rendszerében" c. viselő koferenciára, mellyel a negyed évszázados egri szociálpedagógus képzés előtt tiszteleg az Intézet és az Egyetem. A konferencián előadások, workshop-ok és műhelymunkák keretében mutatjuk be azokat a módszereket, melyek lehetőséget biztosítanak egy szociálpeagógusnak arra, hogy a köznevelésben és a szociális ágazatban hatékony képessé tételt végezzen. Kapcsolt rendezvényként 16.00 órától kerül sor az "Örömünnep"-re, az elmúlt 25 év szociálpedagógus évfolyamainak találkozójára.

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, Líceumi Kápolna (3300, Eger, Eszterházy tér 1.)

***

2016. október 16. (vasárnap), 14.00, Budapest

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Bibó István Közéleti Társaság szervez nyilvános konferenciát "Az 1956-os magyar forradalom és az értelmiség - Lázadó értelmiség" címmel. Az előadók sorában Széchenyi Ágnes, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék főiskolai tanára, Pulitzer-emlékdíjas irodalomtörténész is szerepel (előadásának címe: Írók és újságírók lázadása).

Helyszín: Hotel Hungaria City Center, 1074, Budapest, Rákóczi út 90.

***

 2016. október 11. (kedd), 17.00 óra, Budapest

A Napvilág Kiadó és a Politikatörténeti Alapítvány és Politikatörténeti Intézet szervezésében Nagy Péter "A Rima vonzásában - az ózdi helyi és gyári társadalom a késő dualizmustól az államosításig" c. könyvének bemutatójára kerül sor. A kötetet bemutatják és a szerzővel beszélgetnek: Valuch Tibor (EKE, Történelemtudományi Intézet, Új- és Jelenkori Történeti Tanszék) és Majtényi György (EKE, Társadalomtudományi Intézet, Politológia Tanszék)

Helyszín: Politikatörténeti Intézet, 1054, Budapest, Alkotmány utca 2, II. emeleti könyvtárterem

***

2016. október 6. (szerda), 14.00 óra, Eger

A Politológia Tanszék vendége lesz dr. Czukor József, akivel a "Magyarország külpolitikája a XX. században" című kurzus meghívott előadójaként Horváth Ágnes (EKE, Társadalomtudományi Intézet, Politológia Tanszék) beszélget. Az előadás témája: a magyar-német kapcsolatok a XX.században különös tekintettel a 2.vh utáni időszakra. Berlini nagykövetként, külpolitikai tanácsadóként különleges aspektusból ismerhetjük a korszakot vendégünk által.

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, B-épület 404-es terem (3300, Eger, Egészségház utca 4.)

Az előadás nyelve: angol

***

2016. szeptember 30. (péntek), 18.00 óra, Eger

A Szociálpedagógia Tanszék szervezésében a Kutatók éjszakája 2016 rendezvénysorozat keretében kerül sor a "Playback technikák – Mindennapi történeteink, nem mindennapi feldolgozásban" című tréning jellegű foglalkozásra, melyben az érdeklődők Ízelítőt kaphatnak a Playback színházban használt technikákból s közös játékban megtapasztalják a „mintha tér" használatának lehetőségeit.

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, A-épület 112-es terem (3300, Eger, Eszterházy tér 1.)

***

2016. szeptember 30. (péntek), 15.00 óra, Eger

A tavalyi Kutatók Éjszakáján nagy sikert aratott rendezvény, a Tudós Maraton folytatására várja Intézetünk és a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék a sport és a tudomány iránt érdeklődőket. A programban egykori kommunikáció szakos diákunk, Farkas Anett (ma kommunikációtanár-tehetségfejlesztő tanár szakos hallgató) is részt vesz "Középiskolás diákok facebook-kommunikációja" c. előadásával.

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, F-épület melletti futópálya (3300, Eger, Leányka utca 4.)


< Vissza