Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Politológia Tanszék

Utolsó módosítás: 2016. november 04.

Interaktív oktatási módszerek, nyitott légkör, külföldi szakmai gyakorlati és ösztöndíj lehetőségek azoknak, akiket a nemzetközi kapcsolatok építése és működtetése vonz

Tanszékünk az Eszterházy Károly Főiskola egykori Gazdaságtudományi Karának önálló egységeként alakult meg 2000-ben (jelenleg az Eszterházy Károly Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán működő Társadalomtudományi Intézet önálló tanszéke). Öt éven keresztül választható tárgyakat oktattunk a politikatudomány és a társadalomtudomány területéhez kapcsolódóan, s jelenleg is több olyan tanegység tartozik a tanszék gondozásába, amelyek révén valamennyi, az intézményünkben tanuló diákkal kapcsolatba kerülünk. Az Európai Uniós alapismeretek, a Bevezetés a szociológiába, a Bevezetés a politikatudományba kurzusok fontos, a mindennapokban használható, szükséges tudás megszerzéséhez segítik a hallgatókat.

 A sikeres akkreditációt követően 2006-ban indult el a Nemzetközi tanulmányok (BA) szakunk, majd 2009-ben a Nemzetközi tanulmányok (MA) valamint az Ember és Társadalom műveltségterületi tanári (MA) képzés. Az angol nyelven akkreditált Nemzetközi tanulmányok (MA-ENG) hazai és külföldi diákok számára egyaránt nyitva áll. Kiváló képességű, motivált, a saját jövőjük építése iránt elkötelezett hallgatóink vannak, akik Egerben különleges lehetőségekkel készülhetnek pályájukra.

(Czukor József berlini nagykövet 2016 októberi előadása után. A képen Horváth Ágnes és a "Magyarország külpolitikája a XX. században" c. kurzus magyar és nemzetközi hallgatói)

A nemzetközi tanulmányok szak az egyik legkeresettebb szak az országban, és kétségkívül a legmagasabb pontszámmal kezdhetik el tanulmányaikat a hallgatók. A képzés során gyakorló nagykövetek, a nemzetközi kapcsolatépítésben és az akadémiai munkában magasan kvalifikált előadók kis létszámú csoportokban interaktív oktatási módszerekkel vezetik a kurzusokat. Az órákat a nyitott légkör, a közvetlen konzultáció, a magas szintű szakmai munka jellemzi. Különleges lehetőség, hogy hallgatóink minden szemeszterben angolul vagy németül tanulhatnak egy-egy szakmai tárgyat, mellyel nem csak megőrzik már megszerzett nyelvi tudásukat, hanem tovább is tudják fejleszteni. Ez a nemzetközi megmérettetésben a tanulás és a munka területén egyaránt nagyszerű eredményeket hoz.
A gyakorlatias képzés, a jó idegen nyelv tudás, a nemzetközi térben szerzett gyakorlat eredményeként hallgatóink keresettek a munkaerőpiacon: a központi kormányzattól kezdve a multinacionális vállalatokon keresztül a civil szervezetekig vezetnek az utak - és épülnek a karrierek! Tanszékünk angol nyelvi kurzusait az ERASMUS programban érkező diákok nagy számban látogatják, így igazi nemzetközi környezetet teremtünk a hazai diákjainknak is.

(Nem csak vendéghallgatók jönnek hozzánk, ösztöndíjasként a mi diákjaink is eljutnak neves külföldi egyetemekre. A fotón Boros Enikő a Nemzetközi tanulmányok (MA) szak hallgatója és Feke János Dávid (volt kommunikáció szakos diákunk; a képen balról) Jekatyerinburgban, a Jelcin Egyetemen.)

Különösen fontosnak tartjuk, hogy segítsük a tehetséges fiatalok pályáját. A középiskolások és a felsőoktatásban tanulók számára az ösztöndíjak, a versenyek, a tanulmányutak, a külföldi tanulási lehetőségek, szakmai gyakorlatok teremtenek lehetőséget a további fejlődésre, kapcsolatépítésre.

(A fotó a "Fiatalok a nemzetközi kapcsolatokban" vetélkedősorozat egy korábbi döntőjén készült, a képen a Kőszegi Testvérvárosi Egyesület csapata)


Várjuk Önt, ha szakmailag igényes, emberileg nyitott társaságra, eszmecserére vágyik, és várjuk Önt minden olyan programunkra, amelyet érdekesnek és hasznosnak talál!

Üdvözlettel: A Politológia Tanszék munkatársai


< Vissza